Καταστήματα στο κέντρο της Θεσαλονίκης φροντίζουν τα αδέσποτα

Μπράβο στα καταστήματα στο κέντρο της Θεσαλονίκης που φροντίζουν τα αδέσποτα

Κανένα περιστατικό δηλητηρίασης αδέσποτου στο κέντρο της πόλης τα τελευταία χρόνια

Είναι αλήθεια ότι όσες φορές έχουμε επισκεφτεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχουμε εντυπωσιαστεί από τον τρόπο που συμπεριφέρονται στα αδέσποτα.

Πολλά μαγαζιά αλλά και περίπτερα περιθάλπτουν ζωάκια έχοντας βάλει σπιτάκια και μπολάκια για νερό και φαγητό. Πολλοί μάλιστα λένε ότι Το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όσον αφορά τα αδέσποτα, είναι το πιο φιλοζωικό και πολιτισμένο κομμάτι όχι μόνο της πόλης μας αλλά όλης της χώρας.

Την καλή αυτή συμπεριφορά των ανθρώπων του κέντρου της συμπρωτεύουσας περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο και από πρώτο χέρι στη σελίδα της στο Facebook η Φιλοζωική Οργάνωση Θεσσαλονίκης Noiazomai-Animal Rescue Thessaloniki.

“Το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όσον αφορά τα αδέσποτα, είναι το πιο φιλοζωικό και πολιτισμένο κομμάτι όχι μόνο της πόλης μας αλλά όλης της χώρας. Οι εικόνες με τα αδέσποτα ζώα που κοιμούνται ανάσκελα μέσα στα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή καταστήματα,το χειμώνα για ζέστη και το καλοκαίρι για δροσιά έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου πριν κάποιοι κάνετε μόδα την Κωνσταντινούπολη.

Και συνεχώς αυτά τα καταστήματα αυξάνονται και πριν λίγες μέρες προστέθηκε και το εμπορικό κέντρο “Πλατεία “,το οποίο ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία.

Τα αδέσποτα ζώα του κέντρου έχουν καθημερινή σίτιση από φιλόζωους, άμεση ιατρική φροντίδα από το Noiazomai -Animal Rescue Thessaloniki Greece -Φιλοζωική Οργάνωση Θεσσαλονίκης, όποτε χρειαστεί, όπως έχουν την αμπούλα τους και το αναγκαίο χάπι αποπαρασίτωσης.

Στο κέντρο της πόλης δεν έχει υπάρξει κρούσμα δηλητηρίασης αδέσποτου σκύλου τις τελευταίες δεκαετίες όπως δεν υπάρχει και περιστατικό κακοποίησής τους.

Τα αδέσποτα ζώα του κέντρου καταφέρνουν και γερνούν και από αυτό που κινδυνεύουν είναι από το πολύ φαγητό και όχι από την κακοποίηση ούτε από δηλητηριάσεις.

Σημαντική και η συμβολή του Δήμου της πόλης τα τελευταία χρόνια καθώς ουδέποτε αντιμετώπισε τα αδέσποτα ως “είδος προς εξαφάνιση”.

Είναι προσβλητικό για όλους αυτούς τους ανθρώπους που έβαλαν ένα λιθαράκι να γίνει η πόλη μας αντικείμενο θαυμασμού για τον πολιτισμό της και τη φιλοζωία της, να δημοσιεύονται ζώα του κέντρου με την υπόνοια της πείνας, της κακοποίησης και της δηλητηρίασης.

Πέρα από προσβλητικό δείχνει και την άγνοια που διακατέχει ορισμένους με αποτέλεσμα να εκτίθενται.

Φιλοζωία σε μια χώρα με 2 εκατομμύρια αδέσποτα είναι να μπορείς να συνεργάζεσαι υγιώς με σκοπό την ευζωία τους για να μπορείς να προσφέρεις μια ασφαλή και αξιοπρεπή αδέσποτη ζωή.

Φωτογραφίες από το κατάστημα Aristoteli Bitsiani – Tsimiski με πρώτη μούρη την Μπουμπού και από το 2ELVE P.C. Μητροπόλεως.

Και δεν είναι τα μόνα. Ο Ιανός, το Pets, το Pull and Bear,το Yes και άλλα 9 καταστήματα του κέντρου οι πόρτες τους είναι στην κυριολεξία ανοικτές και ο κλιματισμός στην διάθεσή τους.

Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη της ανθρωπιάς και είναι πρωτοπόρος στον αγώνα για τα δικαιώματα όλων των έμβιων πλασμάτων, δεν είναι πόλη υπανθρώπων και βαρβάρων.

Υ.Γ
Εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τα αδέσποτα μουσούδια του κέντρου της πόλης ετοιμάζονται να φορέσουν τα καλά τους να υποδεχτούν τους χιλιάδες επισκέπτες.

Όμορφα περιλαίμια ετοιμάζονται και παρακαλούμε τους φίλους που φροντίζουν τα αδέσποτα μουσούδια να επικοινωνήσουν μαζί μας.”

https://www.facebook.com/NoiazomaifilozoikiThessaloniki/

Πηγή : petpet.news